Billig Strømavtale

Billig Strømavtale

Strøm og bruk

Det er viktig å huske på at strøm er en menneskerett og et gode. Det er viktig at alle har tilgang til strøm fordi uten tilgang til strøm kan du ikke lære, du kan ikke være på ditt mest produktive og du kan også bli utsatt for enkle sykdommer som kunne vært unngått med rett tilgang til strøm. Om du har tilgang til strøm og rent vann kan du få til ganske mye. Spesielt din mulighet til å dekke primærbehov skjer gjennom tilgang til strøm og vann. Mange tenker kanskje at ild også kan dekke strømmens behov, men slik er det ikke lengre. Gass kan på mange måter dekke strømmens behov, men i de fleste situasjoner vil man heller ha gassturbiner eller aggregater som produserer strøm for strømbruk. PCer, TVer , mobiltelefoner og internett er enkle ting som trenger strøm. Mobiltelefoner har blitt helt grunnleggende for å knytte folk sammen.

Velg rett strømavtale

Når strøm er så viktig er det også veldig viktig at folk velger en billig strømavtale. Strøm får du, men hvis du vil betale minst mulig må du velge rett avtale i Norge. En av de aller beste måtene å komme seg ut av problemer på er igjennom valg av rett avtale. Hva er så rett avtale? La oss ta en titt på hva de forskjellige prismodellene er.

Spotpris er en vanlig pris å velge for sin avtale. Her vil du betale det strømmen koster hver gang du må betale. Prisen svinger og du vil alltid følge disse svingningene. Det er ikke noe problem å følge markedsprisen. Det eneste du må gjøre er å passe på at du har litt mer penger å bruke på strøm om vinteren hvor prisen på strøm vanligvis er høyere. Du vil betale mindre for strøm om sommeren hvor strøm vanlig er billigere.

Fastpris er det motsatte av spotpris. Du betaler da lik pris for strømmen igjennom hele året. Du får en pris av din strømleverandør og du holder deg til den. Om det skulle være noe problem med den prisen er det ikke viktig at du følger med på hvor mye du skal betale fordi du betaler det samme hver måned, men du må selvfølgelig betale for forbruket. Bruker du mer betaler du mer, men ikke mer i pris per kilowatt time.

Variabel pris er en mellomting mellom spot og fast. Her vil du følge markedet, men endringene vil kun skje hver 14. dag. Du er med andre ord 14. dager bak markedet. Dette gir deg fordelen av at ting ikke skjer så raskt, men at du har tid til å følge med markedet.

Lett å bytte strømleverandør

Har du i dag en avtale som du ikke liker er det bare å bytte leverandør av avtaler. Om du ikke liker dagens avtale bytter du bare til den avtalen du liker. Du sier hva du vil ha og strømleverandøren bytter for deg. Det er praktisk og du slipper å bruke noe mer tid på ting enn det du må.