billig lån

Forbrukslån

Det finnes mange gode formål man kan ha for å ta opp et forbrukslån og for å bruke et forbrukslån. Når man først står der med et lånetilbud og lurer på hva man skal gjøre kan det være greit å at et par minutter og tenke litt over hva som vil skje og hva som kan skje. Det ene er at man takker ja til tilbudet og nyter den økonomiske fleksibiliteten man har fått. Det andre er at man ikke takker ja, men heller sier nei, og dropper noen form for ekstra lån. Bare fordi man får et tilbud om lån betyr ikke det at man må si ja.

Dokumentasjon

Når du søker på lån vil banken som du søker hos alltid ta en ekstra sjekk av deg for å se litt på hva som kreves av deg og hvorfor ditt lån skal gis på den måten du har søkt på dette. I den sammenheng vil baken alltid be om kopi av siste lønnslipp for hovedsøker og eventuelt medsøker. Når du søker på et lån kan det være greit å søke sammen to stykker. Det gir deg høyer sjanser for å treffe på lånet. Søker du alene kan det fort bli litt tynt og i så måte vil din søknad om lån bli takket nei til.

Lønnsslipp

Når du søker på lån vil banken spørre om en titt på din lønnsslipp. Lønnslippen må ikke være eldre enn 2 måneder, og vise brutto- og nettoinntekt, i tillegg til trekk. Dette er viktig fordi den viser hvor mye penger du tjener i brutto og hvor mye penger du sitter igjen med etter skatt. Banken tar en rask sjekk på om du faktisk har muligheten til å betale så mye eller om du ryker på akkurat dette punktet.

Når du søker må du oppgi din inntekt. Hvis du ikke oppgir denne blir det ingenting. Når du oppgir må du også huske på at den inntekten du har oppgitt på søknaden må kunne dokumenteres, så dersom du har satt opp ekstrainntekter, som for eksempel leieinntekter, må du dokumentere også disse inntektene. Det kan gjøres ved å vise leieavtaler eller på andre måter vise at du har tjent pengene.

Skattemelding

Når du søker på lån må du vise at du har levert skattemelding. Den sender du til banken slik at de ser hvor mye du har hatt i inntekt og hvor mye du har betalt i skatt. Det er viktig at banken ser hele skattemeldingen fordi banken vil se fradragene og gjeldsoversikten.

Medsøker

Søker du på lån sammen med en annen person er det viktig at også den andre personen har samme dokumentasjon som du har. Det spiller ingen rolle om du har dokumentasjon på deg når du vil bruke informasjon om noen andre. Her er det viktig at du følger opp når du belager deg på informasjon om andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *